Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η Αθανασία Δαφιώτη γράφει για το βιβλίο "Μια φορά κι έναν καιρό… Έμμετρο παραμύθι σε μορφή λίμερικ" της Στέλλας Πετρίδου


Κατηγορία: Παιδικό
Σελίδες: 86
ISBN: 978-618-210-142-1
Χρόνος έκδοσης: 2023
Εκδόσεις: Ελκυστής
Πρώτη δημοσίευση: εδώ


Μια φορά κι έναν καιρό… Έμμετρο παραμύθι σε μορφή λίμερικ, από την εκ Σκουτάρου Λέσβου ορμώμενη Στέλλα Πετρίδου! Αγαπά την ποίηση και τον ποιητικό λόγο, (έχει εκδώσει δώδεκα ποιητικές συλλογές), και περνά στο πρώτο της παραμύθι έμμετρο λίμερικ.

(Λιμερίκι ονομάζεται ένα είδος ποίησης, με χαρακτηριστική, σύντομη, χιουμοριστική σύσταση μίας στροφής πέντε στίχων και ομοιοκαταληξία. Τα ποιήματα του είδους λιμερίκι διηγούνται μια σύντομη ιστορία, και καταλήγουν συνήθως σε ένα ανέκδοτο. Η ιστορία των λιμερικιών ξεκινάει στην Αγγλία του 1820, αν και σύμφωνα με τον Θωμά Ακινάτη ήταν διαδεδομένα από τον μεσαίωνα.)

Εύκολο είδος δεν το λες! Μάλλον δύσκολη τέχνη και τεχνική τη λέω!
Καταθέτω τις σκέψεις μου μετά την ανάγνωση τούτου του βιβλίου, που ο καθένας μπορεί να το δει με την δική του ματιά και να δώσει τις δικές του προεκτάσεις, όπως συμβαίνει με όλα τα παραμύθια που πραγματικά έχουν κάτι να μας πουν!

Όλοι θέλουμε ζωή να ζήσουμε παραμυθένια! Τα θέλουμε όλα! Μα αν συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε με αυτά που έχουμε στην πραγματική ζωή μας, που τα θεωρούμε δεδομένα μα για πολύ κόσμο δεν είναι, και αν τα εκτιμούσαμε θα ήμασταν πραγματικά ευτυχισμένοι!

'’Βασίλισσες και Βασιλιάδες’’ είμαστε και δεν το ξέρουμε! Μέχρι να συμβεί κάτι, έστω και στο όνειρο μας, σε εφιάλτη μας, για να το κατανοήσουμε! Όπως συνέβη στο παραμύθι-ιστορία για μεγάλα παιδιά και για μεγάλους θα έλεγα, έτσι το εξέλαβα εγώ, το κείμενο της συντοπίτισσας μας Στέλλας Πετρίδου, Μια φορά κι έναν καιρό… Την οποία εκτιμώ και θαυμάζω για το πόσα πολλά καταφέρνει, μα και για το πλούσιο έργο της παρότι είναι μια νέα γυναίκα, μητέρα, επαγγελματίας με καριέρα, δραστήρια και με μέλλον στο χώρο των γραμμάτων και τον τεχνών! Καλοτάξιδο να είναι το νέο της βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ.


*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου