Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δώρο από θάλασσα βγαλμένο..

Δύο βιβλία του Φάνη Φαντέμη είναι το επόμενο δώρο μου για σας. 
Πρόκειται για τα δύο νέα του ναυτικά βιβλία, το «Ιντα λέγουσιν στην πλώρη», και το «Στα βαθιά νερά».

Για τα βιβλία ο Δημήτρης Φρεζούλης έγραψε:
"Aν ο Νίκος Καββαδίας ήταν ο κορυφαίος ποιητής της ναυτοσύνης σίγουρα ο Φάνης Φαντέμης (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Μήτσου Ανδριώτη) ήταν από τους κορυφαίους πεζογράφους της. Και ναι μεν ο Φαντέμης «έφυγε» πρόσφατα, όμως μας άφησε ζωντανές βαπορίσιες ιστορίες μιας άλλης εποχής, όταν τα
καπνιστήρια των βαποριών γνώριζαν δόξες και ο Φάνης κατάφερνε να αποτυπώνει και απαθανατίζει καταστάσεις που συγκινούν. Και όχι μόνο συγκινούν αλλά και βγάζουν γέλιο.  Ο Φάνης Φαντέμης ζωγράφισε με πολύχρωμες πινελιές τη ναυτική ζωή γιατί τη βίωσε ο ίδιος και την απαθανάτισε με κινηματογραφικό τρόπο.
Μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις «άλφα πι» δύο βιβλία του Φάνη Φαντέμη με τίτλους «Ιντα λέγουσιν στην πλώρη» και «Στα βαθιά νερά». Στο πρώτο περιλαμβάνονται ναυτικές ιστορίες και στο δεύτερο πέντε μεγάλα διηγήματα συν ένα με το ίδιο αντικείμενο. Ναυτικές ιστορίες και ανέκδοτα, μικρά και γουστόζικα, δοσμένα με μεγάλη ακρίβεια και με λεπτομέρειες τέτοιες, που έχεις την αίσθηση ότι τα έχεις ζήσει κι εσύ. Πικρές και γλυκές αλήθειες καταγραμμένες με αφηγηματική γλαφυρότητα. Ο Φάνης Φαντέμης απεικονίζει με φωτογραφικό τρόπο την πραγματική ζωή μέσα στο βαπόρι ενώ με εκπληκτικό ρεαλισμό σκιαγραφεί τους χαρακτήρες των ναυτικών. Πρωταγωνιστές ναυτικοί, κάποιοι απ’ αυτούς επαναστάτες, αλλά και καπετάνιοι κάθε μορφής, όπως και εφοπλιστές σπαγγοράματα, πονηροί και εκμεταλλευτές…
Ο Φάνης Φαντέμης μας κάνει συμμέτοχους και συμπρωταγωνιστές στις ναυτικές ιστορίες του και μας ταξιδεύει για όμορφες, γοητευτικές και απολαυστικές περιπέτειες."

Ο τρόπος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι απλός.
 Εγγραφή στο κανάλι μου στο youtube
και like στη σελίδα μου στο facebook
εδώ
Ενημερώστε με ότι κάνατε και τα δύο με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του διαγωνισμού στο facebook εδώ

Ο διαγωνισμός ισχύει έως και 17/09/2016.

9 σχόλια:

  1. Στελλα μου υπεροχο το δωρο!!!ευχαριστουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τα δυο,γοητευτικα και ενδιαφεροντα!Επισης πολυ ομορφα εξωφυλλα.Ευχαριστουμε για την προσφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη συμμετοχή σας. Οι τυχεροί είναι ο Γιώργος Χάμπας και η Ελένη Ανδρικοπούλου! Σύντομα κοντά σας και με νέο διαγωνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή