Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Στέλλα Πετρίδου: Συμμετοχή στην ανθολογία "Ο,ΤΙ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΕΙ, ΕΝ ΤΩ ΑΜΑ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ", εκδόσεις Ρώμη



"Ό,τι χαρτοκόπτει, εν τω άμα, χαρτογραφεί" (εκδ. Ρώμη 2021), η έκτη κατά σειρά, ανθολογία του Χαρτοκόπτη που επιμελείται ο ποιητής Γιώργος Χ. Θεοχάρης.

Γιώργος Χ. Θεοχάρης
Ο,ΤΙ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΕΙ, ΕΝ ΤΩ ΑΜΑ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ
Ανθολογία Ελληνικών ποιημάτων
Εκδόσεις: Ρώμη

ISBN:13 9789606550751
Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων: 264
Διαστάσεις: 24x17


Παρουσίαση

Η παρούσα Ανθολογία είναι αποτέλεσμα της διαδικτυακής επαφής και "φιλίας" κάποιων ανθρώπων που, στην ηλεκτρονική εποχή, επιμένουν να υπερασπίζονται την ποιητική δημιουργία και να μεταφέρουν ποιήματα από το τυπωμένο χαρτί στην άυλη αυλή των θαυμάτων στο διαδίκτυο. Πρόκειται για Ανθολογία Ποιημάτων και όχι ποιητών. Αναντιρρήτως δεν ανταποκρίνεται καθόλου στη λογική της γραμματολογίας. Θα λέγαμε με παρρησία ότι δεν είναι καν ανθολογία, αλλά μία τεράστια ανθοδέσμη φτιαγμένη από εκατοντάδες ξεχωριστά άνθη που μάζεψε με ευαισθησία ο ανθολόγος για να στολίζει καθημερινά το βλέμμα του και το βλέμμα των διαδικτυακών του "φίλων". Δεν χωρίζεται σε θεματικές ενότητες, ούτε σε γενιές. Η έκδοση αφιερώνεται σε όλους τους δημιουργούς που τα ποιήματά τους τη συγκροτούν και στους αναγνώστες της ποίησης. Γιατί, θα λέγαμε, παραφράζοντας ένα στίχο του Τάσου Λειβαδίτη, η ποίηση είναι σαν μια εξομολόγηση, νωρίς το πρωί, σε πρόσωπα που δεν ξέρουμε αν μας ακούνε - κι εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε, γιατί δεν έχουμε άλλον τρόπο να αναπνέουμε... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στην παρούσα συλλογή φιλοξενείται το ποίημα μου με τίτλο "Το φιλί" που περιλαμβάνεται στην ποιητική μου συλλογή "Έλα ξανά" των εκδόσεις "Βακχικόν".

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου