Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Στέλλα Πετρίδου | εικοστή όγδοη συνέντευξη (Alt.gr)


Ηλεκτρονικό περιοδικό «Alt.gr»
Δευτέρα, 08-03-2021
Δημοσιευμένη εδώ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας..


Η 8η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day), ήδη από το 1977 κι έπειτα, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Στόχο έχει, όχι να αναδείξει την ομορφιά του ωραίου φύλλου, όπως οι περισσότεροι λόγω άγνοιας πιστεύουν, αλλά να εστιάσει, ξανά και ξανά, στα μεγάλα προβλήματα της γυναίκας και να υποστηρίξει με κάθε επισημότητα τα δικαιώματά της.

Η φετινή γιορτή της γυναίκας έχει ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμη λόγο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την αφιερώνει στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που στην πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της επικίνδυνης και άνισης πάλης με τον ιό, αντιμετωπίζοντας με σθένος ψυχής τη μεγάλη απειλή του, ήδη από το ξεκίνημα της εμφάνισής του έως και σήμερα. Μιλάμε για τις γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, αλλά και γενικότερα για όλες τις γυναίκες, νοικοκυρές, συζύγους, μητέρες και εργαζόμενες, που κλήθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να περιθάλψουν, να συμπαρασταθούν, να ενθαρρύνουν, να συνδράμουν και να παλέψουν με αυταπάρνηση, αισιοδοξώντας για την συντομότερη επιστροφή στην κανονικότητά μας.

Σε όλες, λοιπόν, τις γυναίκες αξίζει να αφιερώσουμε τη σημερινή ημέρα και να εστιάσουμε προσεκτικότερα στα προβλήματά τους και σ’ εκείνο που με αγώνα δεκαετιών διεκδικούν, την ίση αντιμετώπιση. Προσωπικά, ως Αξιωματικός Λ.Σ εν ενεργεία, απευθύνω ένα μεγάλο μπράβο στις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, σ’ αυτές τις ηρωίδες γυναίκες, που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δεν οπισθοχώρησαν, δε σταμάτησαν λεπτό να βρίσκονται κι εκείνες στην πρώτη γραμμή του δύσκολου αυτού αγώνα, απεναντίας συνέδραμαν και συνδράμουν καθημερινά στο μέγιστο δυνατό βαθμό από το δικό τους πόστο για την διασφάλιση της υγείας, της αξιοπρεπούς φροντίδας και της ζωής του κάθε πολίτη.

Στέλλα Πετρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου