Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η παρουσίαση του βιβλίου "Η αγάπη μπορεί" της Στέλλας Πετρίδου στη Χίο

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η αγάπη μπορεί» της Στέλλας Πετρίδου στη Χίο, στο καφέ Το Ρόδι (Μαγαζιωτίσσης 1-4). 

Για το βιβλίο μίλησαν η Βαρβάρα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Οινουσσών «Οινόεσσα», και η συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Πόπη Περράκη, σπουδάστρια ΑΕΝ., ενώ έπειτα ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι, με τίτλο: «Γυρίσματα Ζωής», βασισμένο στο μυθιστόρημα της συγγραφέως από την Ελένη Μουρκογιάννη, εκπαιδευτικό, θεατρολόγο, συγγραφέα. 
Φίλοι του βιβλίου απόλαυσαν τη βραδιά και ταξίδεψαν στην ιστορία της Ζωής, της ηρωίδας αυτού του βιβλίου, ενώ προς το τέλος του ταξιδιού η συγκίνηση κατέκλυσε με δάκρυα τα μάτια τους.
Μετά το κλείσιμο της βραδιάς η Ελένη Μουρκογιάννη έγραψε:
"Στο διήγημα «η αγάπη μπορεί» διαβάζουμε μέσα από τα μάτια της ηρωίδας, μια ιστορία ζωής, που πυρήνα της έχει τόσο τις κοινωνικές προκαταλήψεις και στερεότυπα μιας άλλης εποχής, όσο και την υπερνίκηση των εμποδίων μέσα από την αληθινή-αυθεντική αγάπη. Αφορμώμενη από την απογοήτευση που φτάνει στο κατώφλι του θανάτου, ένα άλλο κορίτσι, εκείνη, δηλαδή η Ζωή, αποφασίζει να παρουσιάσει τη δική της ζωή, ένα συνονθύλευμα ονείρων με έναν μεγάλο έρωτα, τρικλοποδιών από έναν αυταρχικό πατέρα, ανατροπών της μοίρας και συναισθηματικών διακυμάνσεων, που όμως καταλήγουν σε αίσιο τέλος. Ο κύκλος κλείνει και η ηρωίδα βρίσκει πάλι τη χαμένη αγάπη."

 Μερικές όμορφες στιγμές από τη βραδιά ακολουθούν παρακάτω:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου