Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Συνομιλώντας με τον Τάσο Λειβαδίτη, εκδόσεις Όστρια



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Αναστάσιος Παντελεήμων Λειβαδίτης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς ποιητές στην χώρα μας και αποτέλεσε αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους μετέπειτα δημιουργούς της ποίησης και της Τέχνης γενικότερα. Ρομαντικός, στοχαστής, και επαναστάτης συγχρόνως, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1922 στην Αθήνα και απεβίωσε στις 30 Οκτωβρίου 1988 στην Αθήνα. Η καταγωγή του ήταν από την Κοντοβάζαινα. Σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών.
Το παρόν Ανθολόγιο "Συνομιλώντας με τον Τάσο Λειβαδίτη" αποτελεί το τρίτο μέρος της Τριλογίας με πρώτο τον Κ. Π. Καβάφη και δεύτερο τον Ν. Καζαντζάκη. Συμμετέχουν 36 Φίλοι ποιητές άλλοι καταξιωμένοι στο Χώρο της ποίησης και άλλοι νέοι ακόμη που θα σας καταπλήξουν με την τόλμη κι αγάπη τους γι’ αυτήν, δημιουργώντας έναν διάλογο μαζί του.
Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ πρόθυμη συμμετοχή τους, τον ενθουσιασμό τους και την καλή συνεργασία μας που πιστεύω ότι θα συντελέσει στην επιτυχία του.
Τέλος Ευχαριστώ την Κατερίνα - Αγγελάκη Ρουκ που είναι πάντα δίπλα μου, τον Τίτο Πατρίκιο για την συμβολή του και την κριτικό λογοτεχνίας Χρύσα Νικολάκη.
Επίσης τις Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ που με χαρά και ενθουσιασμό το αγκάλιασαν.
Καλό ταξίδι στη μαγεία της ποίησης και του στοχασμού.

Καίτη Κουμανίδου
Ανθολόγος - Επιμελήτρια

Οι συμμετέχοντες λογοτέχνες:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου