Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Παναγιώτης Γεωργελές γράφει για το βιβλίο "Προσφυγιά" της Στέλλας Πετρίδου

Περιοδικό "Αιολικά Γράμματα"
Τεύχος 284
Μάρτης - Απρίλης 2017

Με   μεγάλη χαρά   έλαβα  την ποιητική   συλλογή   της   Στέλλας   Πετρίδου   και εκπλήσσομαι πραγματικά για την ανοδική και ποιοτική πορεία της ποιήτριας. Η ίδια, παρότι υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που προσφέρει μάλιστα τις υπηρεσίες   της   στην   ακριτική   περιοχή   της   Πατρίδας   μας   και   συγκεκριμένα   στις πολύπαθες   τα   τελευταία   χρόνια   Οινούσες,   υπερβαίνει   τις   εικόνες   της καθημερινότητας και προχωράει σε δρόμους υψηλού φιλοσοφικού στοχασμού.

Αν   και   θα   μπορούσε   να   πει   κανείς   ότι   διαθέτει   λόγω   επαγγέλματος πλουσιότατα στοιχεία, αρχεία και ντοκουμέντα, γνωστά άλλωστε στους πάντες για τα εκεί συμβάντα, έντεχνα και ευφυέστατα η ποιήτρια μας ξεδιπλώνει το κεκτημένο φιλοσοφικό της χάρισμα σε ένα επίσης έντεχνο λυρικό στίχο, που μας φέρνει στο κέντρο,   στο   βάθος   και   στις   πραγματικές   αιτίες   της   προσφυγιάς,   ενώ   εκτοξεύει εύστοχα τα βέλη της στην αδυναμία επάρκειας αγαθών όλων των λαών.
Όπως και να ’χει θεωρώ ότι η κυρία Στέλλα Πετρίδου περνάει στις κορυφαίες ποιήτριες με αυτό το σοβαρό και επίκαιρο πρόβλημα της προσφυγιάς και όχι μόνο. Και αυτό γιατί είναι ένα πρόβλημα πολύ σύνθετο, που θεωρώ ότι όλη η γη θα το αντιμετωπίσει πολύ σύντομα.  
Μια άκρως ενδιαφέρουσα ποιητική συλλογή, που έχει πολλά να πει.

Υ.Γ.
Αυτή η υπέροχη ποιητική συλλογή συνοδεύεται με ένα εκπληκτικό μουσικό cd  με   μελοποιημένους   τους   όμορφους   στίχους   του   τελευταίου   πονήματος   της συλλογής «Στη γη την ξένη». Άλλο ένα δείγμα του πολύπλευρου ταλέντου της που αξίζει να αναφερθεί.
Της   εύχομαι   ολόψυχα   η   «Προσφυγιά»   της   να   αγκυροβολήσει   σε   πολλά λιμάνια. Το αξίζει άλλωστε.

Παναγιώτης Γεωργελές
Ποιητής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου