Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Απόψε φέγγει ο ουρανός..

Ρομαντικές ψυχές ετοιμαστείτε! Απόψε τη νύχτα ήρθε η στιγμή σας!

Μια σειρά από φθινοπωρινά πεφταστέρια έρχονται να ραντίσουν γλυκά τα όνειρά σας, χαρίζοντας δύναμη και πάθος στις ευχές σας. Απόψε το χάραμα θα εμφανιστούν οι Ωριωνίδες και η βροχή τους θα στολίσει λαμπρά τον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η χώρα μας.


Η βροχή αυτών των διαττόντων αστεριών είναι μέτριας έντασης και κάθε χρόνο εμφανίζεται στον ουρανό από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, ενώ εφέτος αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου προς χαράματα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου.

Για την καλύτερη παρατήρησή τους πρέπει να στραφείτε προς την ανατολή λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, εφόσον φυσικά ο ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.
  

Εγκυκλοπαιδικά οι Ωριωνίδες πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από τα υπολείμματα των υλικών που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (κάπου 20 την ώρα), σχηματίζουν ουρά, που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έως και 67 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, και καίγεται στον ουρανό της, αφήνοντας έντονα τα ίχνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου