Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου "Ανεμόεσσα Αιολίδα, τόμος Γ'" της Μαρίας Βρανά‑ Παπάλα στη Μυτιλήνη



Η ολοκλήρωση της ακραιφνούς τριλογίας
"Ανεμόεσσα Αιολίδα"

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της "Ανεμόεσσας Αιολίδας τόμος Β'" κάνουμε ξανά απολογισμό αισθημάτων παρουσιάζοντας την "Ανεμόεσσα Αιολίδα τόμος Γ'".
Λόγια και νότες πλεγμένα σε ένα μουσικό στεφάνι θα ομορφύνουν τη βραδιά.

Για τη Μαρία-Βρανά Παπάλα και το ποιητικό της έργο θα μιλήσουν, θα απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι: Στέλλα Πετρίδου, Μιχαέλα-Ματθίλδη Μυρογιάννη, Αντώνης Σπούλος, Γιώργος Γκορτσιώτης, Μαρία Πετρά, ο Ευάγγελος Χατζημανώλης, Γιώργος Παλαιολόγος, Ευλαλία, Γεωργία Ανδριώτου, Πελαγία Ανδριώτου, Τζάνος Στεφανέλλης, Μυρσίνη Παπαδημητρίου, και φυσικά η ίδια η ποιήτρια.

Η βραδιά θα είναι αγκαλιασμένη με τα τραγούδια του πρώτου κύκλου, που τιτλοφορείται «Κάποια τραγούδια έχουν πρόσωπο». Τους στίχους από τα μελοποιημένα ποιήματα και τα τραγούδια που θα ακουστούν έγραψε η Μαρία Βρανά-Παπάλα, ενώ η μουσική επένδυση έγινε από τον Αντώνη Σπούλο. Ερμηνεύουν η Ευλαλία και ο Αντώνης Σπούλος.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους: Αντώνη Σπούλο (πλήκτρα), Ελισαίο Κοντάρα (μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά), Δημήτρη Βασίλα (βιολί). Επίσης, συμμετέχουν: η Μιχαέλα-Ματθίλδη Μυρογιάννη, η Σοφία Σπούλου και η Άννα-Μαρία Σπούλου.

Χορεύουν τα μέλη του ΕΘΟΚ Θεοχάρης Πελέκος και Δέσποινα Θεοδωρέλλη.

«Σάς περιμένουμε, για να κατευοδώσουμε μια ποιητική κατάθεση ψυχής, αλλά και να τραγουδήσουμε μαζί για τη Μικρασία, τον Έρωτα, για τους καημούς και για τις χαρές της ζωής» λέει η συγγραφέας, τη Δευτέρα, 04-09-2023, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου