Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Μεταφραστικός Διαγωνισμός 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ξένων Γλωσσών της Ουγγαρίας με ποίημα της Στέλλας Πετρίδου

 


Τι να πω γι' αυτό που πληροφορήθηκα πριν λίγες ώρες μέσω μέιλ...;;
Πόση χαρά να νιώσω και πόση συγκίνηση, αλήθεια;
Ε, ναι, λοιπόν! Και χαρά νιώθω και συγκίνηση και περηφάνια και πολλά πολλά ανάμεικτα συναισθήματα ακόμα, γιατί απλά ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ!
Ήρθε από μόνο του ως Θεόσταλτο δώρο για μένα και είμαι τόσο πολύ ευγνώμων γι' αυτό.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ξένων Γλωσσών της Ουγγαρίας, η οποία ανήκει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουγγαρίας, προκήρυξε τον Ιούλιο που μας πέρασε το Μεταφραστικό Διαγωνισμό 2023 με δικό μου ποίημα, δηλαδή διαγωνισμό λογοτεχνικής μετάφρασης για μεταφραστές λογοτεχνίας που δεν έχουν ακόμη εξειδικευμένο βασικό τίτλο για λογοτεχνικές μεταφράσεις.
Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε ομαλά με πολλές συμμετοχές, όπως με ενημέρωσαν, και η κριτική επιτροπή σε λίγες μέρες θα αναδείξει την καλύτερη ουγγρική μετάφραση του ποιήματός μου "Άστεγος" που φιλοξενείται στο βιβλίο μου "Ο καιρός" των εκδόσεων "Άλφα Πι".
Στις 22 Σεπτεμβρίου με εορτασμό στη βιβλιοθήκη θα παραλάβουν οι 3 νικητές τα βραβεία τους, τα οποία είναι κουπόνια για βιβλία αξίας 100.000 φιορίνια, περίπου 250 ευρώ κι επίσης θα εκδοθεί και ένα τεύχος που θα φιλοξενεί τις καλύτερες μεταφράσεις καθώς και λίγα λόγια για μένα.
Χίλια ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους υπεύθυνους του διαγωνισμού και ιδιαιτέρως στην κα Μάρθα Πάτακ, συγγραφέα από την Ουγγαρία, για την επιλογή του ποιήματός μου και στην κα. Αλεξάνδρα Πάντσιου, υπεύθυνη του τομέα Εθνικοτήτων!

Η προκήρυξη του διαγωνισμού: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου