Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Με κάθε επισημότητα η εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Με κάθε επισημότητα, αλλά και με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου έλαβε χώρα η εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μήθυμνας "Αργύρης Εφταλιώτης" σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, στον ιστορικό χώρο της Βιβλιοθήκης, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε τραγουδιστά από παιδιά των χορωδιών Μήθυμνας και Σκουτάρου, τα οποία ακολούθως πλαισίωσαν με τραγούδια και την υπόλοιπη βραδιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Μήθυμνας "Αργύρης Εφταλιώτης" κα. Μαριάνθη Καραφύλλη, η οποία και επεσήμανε την αξία της ύπαρξης των βιβλιοθηκών στην κοινωνία και του δανεισμού βιβλίων προς ανάγνωση από το φιλανάγνωστο κοινό.

Έπειτα, απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. κα. Στέλλα Πετρίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλα τα παιδιά των χορωδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, συνέχισε την ομιλία της αναφερόμενη στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Ακολούθησε η ομιλία της εκπαιδευτικού, συγγραφέα και Ταμία της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου κας. Γεωργίας Κοκκινογένη, η οποία ως θέμα της είχε την παιδική λογοτεχνία στο χρόνο.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με βιντεοπαρουσιάσεις πρόσφατα εκδοθέντων παιδικών βιβλίων από τους συγγραφείς - μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου Ευδοκία Κουρσουμπά, Ελένη Χατζημανώλη και Χρυσομάλλη Χατζηεμμανουήλ, καθώς και με προβολή βίντεο παραμυθιών, μελοποιημένων και μη.

Αυτοπροσώπως μίλησαν στο κοινό για τα παιδικά βιβλία τους οι συγγραφείς Στέλλα Πετρίδου, Ελένη Χατζημανώλη και Μαριάνθη Καραφύλλη.

Τις χορωδίες των παιδιών αποτελούσαν οι: Ζωή Εφέ, Έλλη Μουστούκη, Χριστιάνα Παρτεβιάν, Μιχαέλα Σεραφείμ, Άννα Μαρία Σιμιτζή, Σαββίνα Στασή, Στεργία Τεκέ, Σπύρος Τράικος, Θεράπων Τσαπώνης και Παναγιώτα Χορτάτου.



Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μήθυμνας "Αργύρης Εφταλιώτης" για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και για την ευγενή παραχώρηση του χώρου.

Ευχαριστεί την κα. Γεωργία Κοκκινογένη για την εξαιρετική της ομιλία, καθώς και τους συγγραφείς των παιδικών βιβλίων για την παρουσίαση του έργου τους.
Ευχαριστεί επίσης τα παιδιά της χορωδίας για την όμορφη συμπόρευση.

Τέλος, ευχαριστεί τις τοπικές, θρησκευτικές, στρατιωτικές, πολιτικές και άλλες αρχές, που οι ίδιοι ή με εκπροσώπους τους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και το κοινό που τη λάμπρυνε ακόμα περισσότερο με το χειροκρότημά του.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης: Εδώ
Βιντεοσκόπηση αναγνώσεων της εκδήλωσης: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου