Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Βιβλιοπρόταση: "Ρωγμές ιστορίας" της Ελευθερίας Παναγιωτοπούλου | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου



ISBN: 13 9789601436098
Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ
Έτος Έκδοσης: Δεκέμβριος 2020
Σελίδες: 64

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία διηγήµατα, και συγκεκριμένα τρεις γυναικείες ιστορίες. Πρόκειται για τις ιστορίες κοριτσιών που ζουν σε διαφορετικές κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες και που η παρουσία ή η απουσία της οικογένειάς τους διαμορφώνει με καταλυτικό τρόπο τον χαρακτήρα τους.


Μεστή γραφή, γρήγορη ροή και αρκετά ενδιαφέρουσες ιστορίες που συμπαρασύρουν με επιτυχία τον αναγνώστη στο ταξίδι τους πίσω στο χρόνο.


Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο:

Ένα κορίτσι µετακινείται βίαια από τον Καύκασο της Ρωσίας στην Ελλάδα το 1919, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της, αλλά στην πραγµατικότητα αφήνοντας πίσω όλα όσα ορίζουν την ταυτότητα ενός ατόµου.
Μια αρκετά ταλαιπωρηµένη µοδίστρα καταφέρνει µε κόπο να ζήσει τη διαφορετική οικογένειά της.

Ένα κορίτσι σε ενέχυρη κατάσταση. Παραδίδεται από τον πατέρα της στον αρχηγό µιας οικογένειας για να εισπράξει χρήµατα. Στο πατάρι του νέου σπιτιού της, ονειρεύεται ό,τι δε ζούσε στην πραγµατικότητα.

«Ρωγµές ιστορίας» – «Σταυροδρόµια» – «Το πατάρι των ονείρων».
Τρία διηγήµατα, τρεις ιστορίες κοριτσιών σε διαφορετικές κοινωνικο-ιστορικές στιγµές, που ο ρόλος της οικογένειας και των συνθηκών στη διαµόρφωση των χαρακτήρων τους ήταν καταλυτικός.

«Βλέπετε, αν και ήµουν µόνο έξι χρονών, είχα αποκτήσει και καηµούς και στεναχώρια».

«Είχε µια οικογένεια που κανένας δεν αµφισβήτησε την αγάπη της µητέρας ή τη µεταξύ τους αγάπη ποτέ».

«Εκεί ονειρευόµουν πως ήµουν κυρία, πως είχα παιδιά, πως ζούσα σε ένα ωραίο σπίτι µε κήπο και πολλά λουλούδια. Η ονειροπόληση δεν µπορούσε να µην έχει και το χωριό µου».


Βιογραφικό:

Η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε το 1961. Έκανε πενταετείς σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήµιο Λοµονόσοφ της Μόσχας.

Είναι κάτοχος Msc Νευροψυχολογίας. Το 1999 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία και το 2012 αποφοίτησε από τη Σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου. Εργάστηκε επί τριάντα χρόνια ως κλινική ψυχολόγος στο Νοσοκοµείο Παίδων Π. και Α. Κυριακού.

Έχει µεταφράσει το βιβλίο Εισαγωγή στη Νευροψυχολογία της Λ. Σ. Τσβετκόβα (Εκδόσεις Πασχαλίδη). Επίσης, έχει γράψει δύο βιβλία ψυχολογίας, σε αυτοέκδοση (Παρουσίαση των Τεστ των Μύθων και Εγχειρίδιο για Ψυχολόγους Παιδιών και Εφήβων).

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Τα Ανείπωτα και Ρωγµές Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου