Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ο Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος γράφει για τo βιβλίο "Έρωτας είναι" της Στέλλας Πετρίδου


 Την προηγούμενη Τετάρτη (20/02 ε.ε.), είχαμε την ευκαιρία, σε μια σεμνή παρουσίαση στον «Οίκο Χίου Διδασκάλου», να καμαρώσουμε και να θαυμάσουμε ψήγματα του ποιητικού μεγαλείου της νέας, εξαίρετης και πολυτάλαντης, ποιήτριας Στέλλας Πετρίδου.
 Η Στέλλα Πετρίδου, Παιδαγωγός, Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, μητέρα τριών παιδιών και πολυγραφότατη λογοτέχνης, έχει καταπλήξει τα τελευταία χρόνια με το πλούσιο ποιητικό έργο της. Ένα έργο που, δικαιωματικά, επέφερε μια σειρά βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, αλλά –κυρίως– την αγάπη και εκτίμηση των αναγνωστών της, όσων την γνώρισαν και την γνωρίζουν.
 Στην υπό αναφορά εκδήλωση έγινε μια περιγραφή για το νέο πόνημά της με τίτλο «Έρωτας είναι», που δεν είναι άλλο παρά η πρόσφατη ποιητική συλλογή της, με στίχους ερωτικού, αγαπητικού και συναισθηματικού περιεχομένου, που αποτυπώθηκαν και «διαιωνίσθηκαν» μέσα από μια όμορφη, επιμελημένη και φιλοτεχνημένη, καλαίσθητη έκδοση του καλλιτεχνικού εκδοτικού οίκου «Άλφα Πι» του αγαπητού Γιάννη Παληού και των συνεργατών του.
 Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι, τα ποιήματα της Στέλλας μελοποιούνται και συμπεριλαμβάνονται σε CD –που συνοδεύουν το βιβλίο–, καθιστώντας την ίδια, αξίως και δικαίως, σε μια μεγάλη –και συνάμα ταπεινή και ευπροσήγορη– ποιήτρια των ημερών μας.
 Ο στίχος της Στέλλας Πετρίδου, φθάνει ως τα κατάβαθα της καρδιάς του αναγνώστη της, διεγείρει ευγενικά τον ψυχικό του κόσμο, ενώ η μελοποίηση των ποιημάτων της σε μεταρσιώνει σε έναν άλλο κόσμο, ουράνιο και εξαυλωμένο, που έρχεται μέσα σου.
 Όλα τα έργα, τα πονήματα και τα ποιήματα της Στέλλας Πετρίδου διακρίνονται για την ευγένεια, την ανωτερότητα, την ιερότητα θα έλεγα, των μηνυμάτων που αποπνέουν.
 Έτσι, το «Έρωτας είναι» δεν θα μπορούσε παρά να κεντρίσει τα μύχια του «έσω» κόσμου μας, με τον μελίρρυτο στίχο και τη γλυκιά μελωδία που αυτός διανθίζεται.
 Η δουλειά της Στέλλας, το έργο, το ταλέντο της, αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο. Μέσα σε 5 χρόνια, έχει εκδώσει 6 ποιητικές συλλογές, έχει λάβει 29 βραβεία, συμμετείχε σε 18 συλλογικά λογοτεχνικά έργα, ενώ πλείστες όσες θετικότατες κριτικές και παρουσιάσεις του έργου της έχουν γίνει στον Τύπο.
 Θέματα των ποιημάτων της: «Μίλα μου γι΄ αγάπη», «Θάλασσα κι ουρανός», «Προσφυγιά», «Αποχωρισμός», «Ο καιρός», «Έρωτας είναι», κ.α., τα περισσότερα των οποίων έχουν μελοποιηθεί και –σε μορφή CD– διατίθενται με την έκδοση των ποιημάτων.
 Το έργο της αντικατοπτρίζει την λαμπρή και καλλιεργημένη προσωπικότητά της, γεμάτη ομορφιά και αγάπη σε αυτό που καταπιάνεται με την καρδιά της και αποτυπώνει η γραφίδα της.
 Στέλλα, θερμά συγχαρητήρια για το έργο σου. Σε παρακολουθούμε, σε συγχαίρουμε, σε καμαρώνουμε, σε θαυμάζουμε!
 Συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη να ξεδιπλώνεις το τάλαντο που σου χάρισε απλόχερα ο Θεός.
 Η Χίος και η Λέσβος απέκτησαν μια ακόμη, σύγχρονη, εξαίρετη και πολυτάλαντη ποιήτρια! Και εις ανώτερα!-

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου
Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Πρώτη ανάρτηση εδώ
Δεύτερη ανάρτηση εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου