Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Στέλλα Πετρίδου | πρώτη συνέντευξη (Εφημερίδα «Αλήθεια»)


Εφημερίδα «Αλήθεια»
Τρίτη, 14-06-2016
Δημοσιευμένη εδώ
Δημοσιογράφος: Χριστίνα Ψυλλή

Η Στέλλα Πετρίδου μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Μυτιλήνη αλλά θεωρεί την Αιγνούσσα δεύτερη πατρίδα της. Εδώ και 7 χρόνια, μαζί με το σύζυγό της και διοικητή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Γιάννη Μάργαρη, μεγαλώνουν εκεί τα τρία τους παιδιά. Η ίδια υπηρετεί τα τελευταία 15 χρόνια στο Λιμενικό Σώμα -σήμερα είναι υποδιοικήτρια στην ΑΕΝ Πλοιάρχων- και η ζωή στο ακριτικό νησί έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ όταν άρχισε να ασχολείται ενεργά με την ποίηση και τη μουσική.
Δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Όπως λέει στην «Α», από παιδί είχε την έφεση και από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος με αφιερώματα σε Ελύτη, Λοΐζο, Θεοδωράκη κτλ.
«Η ποίηση είναι στο αίμα μου», σημειώνει η Στέλλα Πετρίδου και θεωρεί ότι το ήρεμο περιβάλλον των Οινουσσών, η θάλασσα, που είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς εκεί, αποτελούν πηγή έμπνευσης. Έτσι αυτός ο τόπος έγινε τόπος δημιουργίας για την ίδια και ήδη το 2015 έπιασε στα χέρια της το πρώτο της ολοκληρωμένο πόνημα, την ποιητική συλλογή με τίτλο «Μίλα μου για αγάπη», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άλφα Πι».
Ακολούθησε από τις ίδιες εκδόσεις ο «Αποχωρισμός», ενώ παράλληλα αρκετά ποιήματά της μελοποιούνται, όπως το «Αιγνούσσα όμορφο νησί» και ο «Αποχωρισμός». Για το τελευταίο μάλιστα συνεργάστηκε και με σπουδαστές – μουσικούς του πρώτου έτους της ΑΕΝ.
Συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια πορεία και αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της βαδίζοντας στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου