Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τελετή Απονομής Βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας..

H Τελετή Απονομής Βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας πλησιάζει.
Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Αρχαία Αγορά» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» (Αινιάνων 6, Λαμία).

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν την ομαδική εικαστική έκθεση «+υπάρχω» (πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές από πηλό, ξυλόγλυπτα κ. ά.). Θ’ ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας και τον Δήμαρχο Λαμιέων και 3λεπτη ομιλία της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Η σειρά των απονομών έχει ως εξής:
1. Απονομές ποιημάτων (Βραβεία, Έπαινοι, Ειδικός Έπαινος Παιδιού)
2. Α΄ Βραβείο Ποίησης ‘‘Δήμητρα Καραφύλλη’’ (Ένα νέο Βραβείο που θεσπίστηκε από πέρυσι,  για να τιμάται η μνήμη της Δήμητρας, της εξαίρετης ποιήτριας, εικαστικού, ζωόφιλης, πρώτης νικήτριας του διαγωνισμού και, πάνω απ’ όλα, ΦΙΛΗ).
3. Απονομές διηγημάτων (Βραβεία, Ειδικός Έπαινος Εφήβου)

Θ’ ακολουθήσει δεξίωση (μπουφές μ’ εδέσματα και βιολογικό κρασί).

Το πρωί της Κυριακής, 8/10 και ώρα 11:00-12:00, θα πραγματοποιηθεί (ειδικά για τους βραβευθέντες) ξενάγηση στο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» από την Ιστορικό Τέχνης και Έφορο της Πινακοθήκης κα. Έφη Παπαευθυμίου
 
Διαδικασία απονομής:
1. Αναγγελία διάκρισης
2. Διάβασμα βιογραφικού βραβευθέντα
3. Απαγγελία ποιήματος (από τον βραβευθέντα ή από ηθοποιό) ή ακούγεται μελοποιημένο (κάποια ποιήματα του διαγωνισμού γίνεται προσπάθεια να μελοποιηθούν)
4. Απονομή
5. 30 δευτερόλεπτα ομιλία του βραβευθέντα (αν το επιθυμεί)

Τα διηγήματα, δυστυχώς, δεν υπάρχει χρόνος να διαβαστούν.
 
Το βιβλιαράκι με τα βραβευθέντα έργα του διαγωνισμού -χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων- θα πωλείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των αδέσποτων τετράποδων φίλων σε συμβολική τιμή. (Περιέχονται μόνο τα έργα των ενηλίκων).  

Όλες οι διακρίσεις θα συνοδεύονται από μετάλλια και διπλώματα.
Επιπλέον:
Τα Α΄ Βραβεία θα συνοδεύονται από εικαστικά έργα της κας Νίκης Βλάχου, δημιουργού του εν λόγω διαγωνισμού, ποιήτριας και ζωγράφου.
Τα Β΄ και Γ΄ Βραβεία από βιβλία.

Το Βραβείο Ποίησης ‘‘Δήμητρα Καραφύλλη’’ θα συνοδεύεται από μετάλλιο, δίπλωμα και από βιβλία της.      

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στις σπουδαιότερες λογοτεχνικές σελίδες του διαδικτύου μετά την εκδήλωση απονομής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου