Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Με απαγγελίες και τραγούδια η εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης


Μια όμορφη βραδιά, πλημμυρισμένη από απαγγελίες ποιημάτων και ακροάσεις γνώριμων τραγουδιών, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, έλαβε χώρα στο Βιβλιοπωλείο Φωτίου (Αερ. Γιαναρέλλη 3, Μυτιλήνη), την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα» σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε αρχικά η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. κα Στέλλα Πετρίδου, η οποία κι επεσήμανε τη σπουδαιότητα και την προσφορά της ποίησης στον κόσμο, αλλά και την αξία του εορτασμού της κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Ποίηση.

Έπειτα, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα» κ. Γεράσιμος Βενέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή των υπηρετών της ποίησης στην κοινωνία και την εξέλιξή της, αλλά και στην αμοιβαία επίδραση δημιουργών, φαινομένων και καταστάσεων ως φυσικό ακόλουθο μιας αρμονικής συνύπαρξης κι απόρροια μιας ζωής απόλυτα συννεφιασμένης με την πραγματικότητα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων από μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα», και των δύο συλλόγων που συμμετείχαν φιλικά, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου και του Συλλόγου «Χορωδία Μυτιλήνης», έτος 1948.

Συγκεκριμένα, απήγγειλαν οι: Δέσποινα Τζανή, Πέρθα Καλέμη, Μαρία Βρανά - Παπάλα, Στέλλα Πετρίδου, Φωτεινή Παπαδοπούλου (ποίημα του Ηλία Ανεζίνου), Μάκης Βενέτας, Γιώργος Γκορτζιώτης, Περσεφόνη Δομένικου-Αναγνώστου, Γρηγόρης Μολυβιάτης, Αθανασία Δαφιώτη (ποίημα της Ελπίδας Παπάνη- Μολυβιάτου), Μυρσίνη Παπαδημητρίου (ποίημα του Σάκη Παπαδημητρίου), Σάκης Παπαδημητρίου, Ηλίας Μεφίρης και Βαγγέλης Χατζημανώλης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κα. Πέρθα Καλέμη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Λ.Α., ενώ η εκδήλωση καλύφθηκε μουσικά από τους Γρηγόρη Μολυβιάτης (μουσικός, συγγραφέας) και Αθανασία Δαφιώτη (θεατρολόγος, ηθοποιός, συγγραφέας).

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα» για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστεί επίσης Βιβλιοπωλείο Φωτίου για την ευγενή παραχώρηση του χώρου.

Ευχαριστεί τους ποιητές και τις ποιήτριες της εκδήλωσης, τους μουσικούς για την όμορφη συμπόρευση, καθώς τους δύο συλλόγους που συμμετείχαν φιλικά, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου και τον Σύλλογο «Χορωδία Μυτιλήνης», έτος 1948.

Ευχαριστεί την κα. Πέρθα Καλέμη για το συντονισμό της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστεί και όλα τα μέλη των Συλλόγων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και τη λάμπρυναν ακόμα περισσότερο με το χειροκρότημά τους.


Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης: Εδώ

Βιντεοσκόπηση αναγνώσεων της εκδήλωσης: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου