Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Με κάθε επισημότητα η εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το Σύλλογο Κων & Διδών Καλλονής "ΕΥΠΟΙΪΑ" και την Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου


Με κάθε επισημότητα, αλλά και με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου έλαβε χώρα η εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Κων & Διδών Καλλονής "ΕΥΠΟΙΪΑ" σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε αρχικά η Πρόεδρος του Συλλόγου Κων & Διδών Καλλονής "ΕΥΠΟΙΪΑ" κα. Ευαγγελία Σέρμπου, η οποία κι επεσήμανε τη σπουδαιότητα της γυναίκας και την αξία του εορτασμού της κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως Ημέρα Μνήμης και τιμής προς όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Έπειτα, απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. κα. Στέλλα Πετρίδου, η οποία αφού επεσήμανε την πολύπλευρη προσωπικότητα της γυναίκας και τις πολλές ιδιότητές της, αναφέρθηκε στην προβολή της ως κεντρική ηρωίδα και πρωταγωνίστρια σπουδαίων λογοτεχνικών έργων από την αρχαιότητα έως και σήμερα, που άξια χαρακτηρίζονται παγκοσμίως ως κλασικά και διαχρονικά.

Την αυλαία των ομιλιών άνοιξε η εκπαιδευτικός κα. Βενετία Λυμπέρη, με κεντρικό θέμα της ομιλίας της «Η Γυναίκα στο χρόνο».

Ακολούθησε η ομιλία της Αντιπροέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου κας. Γεωργίας Ανδριώτου με θέμα ομιλίας «Η Γυναίκα Λογοτέχνις».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αναγνώσεις έργων αφιερωμένες στη Γυναίκα από μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου και συγκεκριμένα από τους: Αντώνη Δουκέλλη (ανάγνωση Ανθούλα Παρμακέλλη-Ρουμελιώτου), Μαρία Βρανά-Παπάλα, Δέσποινα Τζαννή, Ελένη Χατζημανώλη και Χρύσα Τσαμπίρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε φιλικά ο Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη» με τον θεατρικό μονόλογο «Ζω και θα Ζω» του μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου κ. Άγγελου Πάσκου, σε σενάριο και σκηνοθεσία δική του. Συμμετείχαν οι: Αληθινή Καποδίστρια, Γιάννα Ζήκα, Παντελής Καποδίστριας και Άκης Δουκάκαρος.

Την εκδήλωση ομόρφυναν μουσικά οι: Δημήτρης Ραδίτσας, Μαρίζα Καραθύμιου και Στρατής Καλατζής.

Ο Σύλλογος Κων & Διδών Καλλονής "ΕΥΠΟΙΪΑ" μετά το πέρας της εκδήλωσης προσκάλεσε στη σκηνή του θεάτρου και τίμησε ονομαστικά τις γυναίκες λογοτέχνιδες, μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, Στέλλα Πετρίδου, Γεωργία Ανδριώτου, Μαρία Βρανά - Παπάλα, Πέρθα Καλέμη, Γεωργία Κοκκινογένη, Δέσποινα Τζαννή, Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη, Ευδοκία Κουρσουμπά, Μαριάνθη Καραφύλλη, Γεωργία Τσουκαλοχωρίτη, Ελένη Χατζημανώλη, Χρύσα Τσαμπίρα και Χρυσομάλλη Χατζηεμμανουήλ.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Κων & Διδών Καλλονής "ΕΥΠΟΙΪΑ" για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστεί επίσης το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την ευγενή παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.

Ευχαριστεί τις ομιλήτριες της εκδήλωσης, τους μουσικούς για την όμορφη συμπόρευση, καθώς και το Σύλλογο Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη» που συμμετείχε φιλικά.

Ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Κατσαρό για την ηχητική κάλυψη και το φωτισμό του χώρου.

Τέλος, ευχαριστεί και όλα τα μέλη της Ε.Λ.Α., τις τοπικές, στρατιωτικές, πολιτικές και άλλες αρχές, που οι ίδιοι ή με εκπροσώπους τους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και το κοινό που τη λάμπρυνε ακόμα περισσότερο με το χειροκρότημά του.


Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης: Εδώ
Βιντεοσκόπηση χαιρετισμών, ομιλιών και αναγνώσεων της εκδήλωσης: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου