Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Βιβλιοπρόταση για το παραμύθι "Εφη-βία - Είμαι η Σάρα" της Βίκυς Σγουρέλλη | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου




Συγγραφέας: Βίκυ Σγουρέλλη
ISBN: 978-618-85737-1-2
Εκδόσεις: Books with Shoes
Έτος Έκδοσης: 2022
Σελίδες: 36


Το βιβλίο αυτό, παρότι όχι πρωτότυπο θεματολογικά, ωστόσο παρουσιάζεται στον αναγνώστη με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο που αναμφισβήτητα του διεγείρει το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα τον προβληματίζει. Η εξωτερική εμφάνιση μιας έφηβης, η αποδοχή της από τους συνομηλίκους της, η αγάπη που λαμβάνει από το οικογενειακό και το σχολικό της περιβάλλον, η συνειδητή και καμιά φορά αναγκαστική απομόνωσή της από τους πάντες και οι τάσεις αυτοκτονίας που συχνά νιώθει είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται στις σελίδες του, αφού τα προσεγγίσει μέσα από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, τη σκοτεινή και την πιο φωτεινή. Το μήνυμα που περνάει στους έφηβους είναι αυτό: Το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα στη ζωή εξαρτάται από την γωνία που θα σταθεί για να τα κοιτάξει.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Σάρα είναι ένα κορίτσι στην εφηβεία. Μια εφηβεία τραγική, επώδυνη, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα. Οι σελίδες αυτού του βιβλίου χωρίζονται σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες, όπως ακριβώς οι σκέψεις μας. Ποιες θα επικρατήσουν; Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς.

«Σκέψεις... Οι σκέψεις είναι κάτι τόσο προσωπικό, κανείς άλλος δεν μπορεί να τις ακούσει. Μπορεί να είναι τόσο πολλές στη διάρκεια της ημέρας, που είναι αδύνατο να τις παρακολουθήσουμε όλες. Έχουν όμως τόση δύναμη. Αυτό είναι ένα από θέματα που θίγει το βιβλίο Εφη-βία: Είμαι η Σάρα. Τις σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας, για τον κόσμο, για τους άλλους. Σκέψεις για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Ειδικά αυτό κυριαρχεί στη ζωή των εφήβων.»

Υ.Δρ. E.Δάνδη Ψυχολόγος ? Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Βίκυ Σγουρέλλη:

Η Βίκυ Σγουρέλλη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Ακολουθούν περαιτέρω σπουδές στην ψυχολογία και χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Το 2005 ίδρυσε το γνωστό σήμερα ως L.O.V.E English Language School, βασισμένο σε μια δική της παιδαγωγική προσέγγιση που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνεργάζονται και πάνω από όλα να αγαπούν τη μάθηση, όποιο και να είναι το γνωστικό αντικείμενο.

Το 2019 η Βίκυ ιδρύει στη Χίο τον εκδοτικό οίκο Books with Shoes και το ηλεκτρονικό περιοδικό τεχνών και γραμμάτων Unspotted.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου