Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Βιβλιοπρόταση για το μυθιστόρημα "Tο μεγάλο φάσμα των εκδοχών" της Θεμιστόκλειας Μωετζή | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου


Κατηγορία: Νουβέλα
Σελίδες: 146
ISBN: 978-618-210-062-2
Χρόνος έκδοσης: 2022
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Η ιστορία του βιβλίου αποτελεί καθαρά ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης για την γνωριμία και αποδοχή του εαυτού μας, ενώ παράλληλα διαφαίνονται σ' αυτήν προβληματισμοί που αφορούν την αντιμετώπιση συγκεκριμένων και δυσάρεστων καταστάσεων που προκύπτουν μοιραία από τη συνύπαρξη των ανθρώπων στον ίδιο τον πλανήτη.

Άλλωστε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρεται το εξής: «μέσα από την περιγραφή του εσωτερικού κόσμου των ηρώων αναδεικνύεται η αξία του Χάους και ωθούμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας για το μυστήριο της ύπαρξης.»

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που αναφέρεται με απόλυτα γλαφυρό τρόπο στο έγκλημα της παιδεραστίας και που οπωσδήποτε αξίζει να διαβαστεί.


Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο:

Στο «Μεγάλο Φάσμα των Εκδοχών» στροβιλίζονται δύο υπάρξεις. Προκαλώντας τη συναισθηματική τους αναστάτωση, η ζωή τούς φέρνει αντιμέτωπους με θεμελιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα. Η γνωριμία του Μίλτου με τη Θεμιστόκλεια αποτελεί την ευκαιρία να αφουγκραστεί κανείς την έννοια της προοπτικής, της κάθε μελλοντικής δυνατότητας. Πρόθυμοι να κατανοήσουν τη φύση της αλληλεπίδρασης, αφημένοι άλλοτε συνειδητά και άλλοτε όχι, στην αλλαγή-μεταμόρφωση, μετεωρίζονται στο προσωπικό τους “τίποτα”.

Με γνώμονα το Επέκεινα ως φυσική δυνατότητα, ο Μίλτος και η Θεμιστόκλεια εξασκούνται θαρραλέα στις ποιότητες του Έρωτα.

Μέσα από την περιγραφή του εσωτερικού κόσμου των ηρώων αναδεικνύεται η αξία του Χάους και ωθούμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας για το μυστήριο της ύπαρξης. Διαπιστώνοντας πως όλοι οι περιορισμοί του φαινομένου της γνωσιοθεωρίας είναι δομημένοι σε αμφισβητούμενα θεμέλια, οι δύο αυτοί χαρακτήρες μάς αποκαλύπτουν απάτητα μονοπάτια των παρυφών του εαυτού μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Θεμιστόκλεια Μωετζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε αρκετό καιρό σε ελληνικά νησιά, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Πόρτο Ράφτη. Ο πνευματικός της “θεραπευτής” είναι η θάλασσα. Θεωρεί τη συγγραφή τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Απόφοιτη ΑΕΙ, του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών, και κατέχει πρόσφατο πιστοποιητικό επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Θρησκευτικές και Πολιτισμικές Ετερότητες στην Ελληνική Κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου