Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Με κάθε επισημότητα η γιορτή της ίδρυσης της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου



Με κάθε επισημότητα, έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου η γιορτή της ίδρυσης της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου (Ε.Λ.Α.) στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023.


Την εκδήλωση ομόρφυνε με τραγούδια χορωδία παιδιών, η οποία και καλωσόρισε με έναν εξαίσιο και συγκινητικό λόγο τους συγγραφείς – μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου. Τη χορωδία των παιδιών αποτελούσαν: η Ταξιαρχούλα Αλατζά, η Θεανώ Γεωργέλλη, η Αθηνά Μάργαρη, ο Απόστολος Μάργαρης, η Σταυρούλα Μάργαρη, η Έλλη Μουστούκη και η Αθηνά Πετρίδου.



Ακολούθησαν χαιρετισμοί των μελών του Δ.Σ. και συγκεκριμένα της Προέδρου κας Στέλλας Πετρίδου, της Αντιπροέδρου κας Γεωργίας Ανδριώτου και της Γενικής Γραμματέως της Ε.Λ.Α. κας Μαρίας Βρανά – Παπάλα.




Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ακόλουθες τιμητικές απονομές:

στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την πολύτιμη οικονομική και ηθική υποστήριξή του στα πρώτα βήματα της Ε.Λ.Α. (την απονομή έκανε η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. κα Στέλλα Πετρίδου),

στον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Ροδίτη για τις πολύτιμες αφιλοκερδείς νομικές του υπηρεσίες (την απονομή έκανε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛ.Α. κα Πέρθα Καλέμη),

στον λογιστή κ. Παναγιώτη Γρηγορά για τις πολύτιμες αφιλοκερδείς λογιστικές του υπηρεσίες (την απονομή έκανε η Ταμίας της Ε.Λ.Α. κα Γεωργία Κοκκινογένη),

στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ομογένειας, Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Μυτιλήνης κα Δήμητρα Αλεξανδρή για την πολύτιμη οικονομική προσφορά της στην Ε.Λ.Α. (την απονομή έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. κ. Θανάσης Καλλονιάτης),

και στον εργολάβο οικοδομών κ. Αλέξανδρο Τράϊκο για την επίσης πολύτιμη οικονομική προσφορά του στην Ε.Λ.Α. (την απονομή έκανε η Βοηθός Ταμία της Ε.Λ.Α. κα Μαίρη Μαργαρίτη).


Κατά τη διάρκεια της απονομής χαιρέτησαν την εκδήλωση κι ευχήθηκαν στην Ε.Λ.Α., η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων & Διά Βίου Μάθησης, κα Ζαχαρούλα Ιωακείμ, ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Ροδίτης και ο λογιστής κ. Παναγιώτης Γρηγοράς.




Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το κοινό απόλαυσε όμορφα εδέσματα, που υπήρχαν στο φουαγιέ του θεάτρου και ξεναγήθηκε στη μικρή έκθεση βιβλίων των μελών της Ε.Λ.Α. που επίσης βρίσκονταν στον χώρο αυτό.




Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τους συλλόγους που στήριξαν την εκδήλωση της ίδρυσής της, προσφέροντας κάποιο από τα εδέσματα του μπουφέ και συγκεκριμένα:

τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής «Η Σελάδα»,

τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Άγρας,

τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου,

τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παρακοίλων

και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Σκαλοχωρίου.

Ευχαριστεί επίσης τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την παραχώρηση του Θεάτρου, καθώς και τον κ. Γιώργο Κατσαρό για την ηχητική κάλυψη της βραδιάς.


Τέλος, ευχαριστεί τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Λ.Α., τις τοπικές θρησκευτικές, στρατιωτικές, πολιτικές και άλλες αρχές, που οι ίδιοι ή με εκπροσώπους τους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και το κοινό που τη λάμπρυνε ακόμα περισσότερο με το χειροκρότημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου