Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Βιβλιοπρόταση για το μυθιστόρημα "Μια Λίμνη Όνειρα, Μια Θάλασσα Τραγούδι" της Ευφροσύνης Λούζη | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου





Τίτλος: Μια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι
Συγγραφέας: Ευφροσύνη Λούζη
Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
Σελίδες: 80
ISBN: 978-960-468-265-2
Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη

Η ιστορία του βιβλίου κάνει λόγο για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και για την προσπάθεια γνωριμίας αυτών, αλλά περισσότερο για την προσπάθεια γνωριμίας, αποδοχής και βελτίωσης του ίδιου του εαυτού. Η προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με τη συγγραφέα και το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει μέσω της ηρωίδας της, πρέπει να είναι καθημερινή και ποτέ να μη μένει στάσιμη είτε από κούραση, είτε από απογοήτευση, είτε ακόμα κι από δισταγμό.


Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται μια σειρά από δραστηριότητες, αρκετά διασκεδαστικές για τους μικρούς αναγνώστες, που στόχο έχουν να προσελκύσουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους και να τα ψυχαγωγήσουν.


Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο:

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Η μικρή Γαλήνη δυσκολεύεται να καταλάβει τη Μαγεία γύρω της, Ονειροβατεί και Ονειροπολεί συνεχώς με τη συντροφιά της ροζ βάρκα της… Ώσπου έρχεται η μέρα να διαλέξει ανάμεσα σε βορρά και νότο, την «Ανηφόρα του Βορρά»! Εκεί, θα συναντήσει ένα σωρό περιπέτειες καθώς και μια Λίμνη Ονειροπόλα και πολλά υποσχόμενη.
Μπορεί άραγε, η θάλασσα να μοιάσει στη λίμνη και η λίμνη στη θάλασσα; Τι σημαίνει ξεχωρίζω; Και πως μαθαίνει κανείς το Μυστικό της ζωής;
(Ο Καλός Χαρακτήρας είναι πάντοτε αποτέλεσμα Μάχης!)


Βιογραφικό:

Η Ευφροσύνη Λούζη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, όπου ζει μόνιμα και κατάγεται από τον Πόρο Τροιζηνίας. Έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει παρακολουθήσει μαθήματα για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας της Ισπανίας, μέσω του προγράμματος Erasmus.

Είναι Επιμελήτρια / Διορθώτρια, γνωρίζει άπταιστα τη Γαλλική, την Ισπανική και την Αγγλική γλώσσα. Έχει κάνει δημοσιεύσεις στα διαδικτυακά περιοδικά Αthensstories, Athensart, Maxmag, Lifo καθώς και στην εφημερίδα Λογοτεχνικό Βήμα κ.ά. Διαβάζει λογοτεχνία και από μικρή γράφει ποιήματα. Επιπλέον, είναι μέλος θεατρικής ομάδας ενώ παράλληλα της αρέσει να ζωγραφίζει, να χορεύει, να παίζει κιθάρα και αρμόνιο. Ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας με την οποία απέσπασε τέσσερα αργυρά μετάλλια.
Το 2017 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο: Σκιάς Όναρ, από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου