Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Βιβλιοπρόταση: "Γονείς σ’ έναν κόσμο γεμάτο οθόνες" των Καταλινά Μπρισενιό & Μαρί-Κλοντ Ντικά | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου


Συγγραφείς: Καταλινά Μπρισενιό & Μαρί-Κλοντ Ντικά
Μετάφραση: Γιούλα Σταθοπούλου
Εκδόσεις: Gema
Κατηγορία: Ψυχολογία
Σελ.: 282
ISBN: 978-960-6893-56-8
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: GEMA


Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο κι απαραίτητο οδηγό για τους γονείς ανήλικων παιδιών της σημερινής ψηφιακής εποχής. Κι αυτό γιατί η εποχή που όλοι μας βιώνουμε, λόγω της μεγάλης τεχνολογικής ανάπτυξης, απομονώνει τους ανθρώπους, πολύ δε περισσότερο τους νέους ηλικιακά (παιδιά κι έφηβους), τους εγκλωβίζει σε ένα σκοτεινό κι επικίνδυνο ψηφιακό περιβάλλον κι αναπόφευκτα τους υποτάσσει καθώς επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και της προσωπικότητάς τους.

Οι δύο συγγραφείς του βιβλίου παρουσιάζουν ξεκάθαρα τη γενικότερη εικόνα που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν έξυπνους τρόπους και λύσεις για να βοηθήσουν τους γονείς αρχικά να εντοπίσουν το πρόβλημα στην οικογένειά τους κι έπειτα να προσπαθήσουν να το περιορίσουν και σταδιακά να το αντιμετωπίσουν προκειμένου να προστατευτούν με επιτυχία τα παιδιά τους από τις ψηφιακές παγίδες, οι οποίες δυστυχώς εντοπίζονται παντού, σε κάθε τους δραστηριότητα, αλλά και σε κάθε ηλικία.

Το βιβλίο ενδείκνυται για κάθε γονέα που φιλοδοξεί να μεγαλώσει τα παιδιά του σε ένα φυσικό περιβάλλον, πιο αυτόνομο, πιο δημιουργικό και πιο ευχάριστο.


Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Gema το εξαιρετικό και χρήσιμο βιβλίο «Γονείς σ’ έναν κόσμο γεμάτο οθόνες - Πώς να συνδεθείτε με το σύμπαν των παιδιών σας από 0 έως 18 χρονών» των Καταλινά Μπρισενιό & Μαρί-Κλοντ Ντικά.

Σε μια εποχή όπου τα παιδιά έχουν ψηφιακό ίχνος πριν καλά καλά γεννηθούν, τι αντίκτυπο έχουν οι συνδεδεμένες τεχνολογίες στην οικογενειακή μας ζωή; Τι πραγματικά ξέρουμε για τις συνήθειες των παιδιών μας σε σχέση με τη χρήση οθονών και τις επισκέψεις τους στα κοινωνικά δίκτυα; Πώς επηρεάζουν οι ψηφιακές χρήσεις την ανάπτυξη των μικρών παιδιών; Τις κοινωνικές, συναισθηματικές και ερωτικές σχέσεις των εφήβων; Την ψυχική τους υγεία;

Το βιβλίο αυτό εξετάζει τα σημερινά διακυβεύματα στον συνδεδεμένο μας κόσμο. Προσφέρει στους γονείς δρόμους σκέψης, μυστικά και κόλπα για να καταλάβουν καλύτερα και να οριοθετήσουν τις ψηφιακές χρήσεις των παιδιών και των εφήβων τους – όπως και τις δικές τους. Με τρόπο απλό, σαφή και κατανοητό, εξηγούμε τι στάση να κρατήσει κανείς, πότε να ανησυχήσει για κάποια συμπεριφορά και πότε να αποδραματοποιήσει μια κατάσταση ή να πάψει να ασχολείται… με δυο λόγια όλα όσα πρέπει κανείς να κάνει (ή να μην κάνει) για να σταθεί πλάι στους νέους σε έναν κόσμο όπου οι οθόνες είναι πανταχού παρούσες.


Βιογραφικά:

Δημοσιογράφος εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η Μαρί-Κλοντ Ντικά έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα media και την εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων, καλύπτοντας ταυτόχρονα και πολλά κοινωνικά θέματα. Ήταν αρχισυντάκτρια στο Infopresse, όπως και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Devoir και συνεργάτρια σε διάφορα περιοδικά. Είναι συγγραφέας της βιογραφίας του Κεμπεκιανού διαφημιστή Ζακ Μπουσάρ και συνσυγγραφέας ενός βιβλίου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε επιχειρήσεις. Είναι μητέρα δύο δίδυμων αγοριών 18 ετών.

H Καταλινά Μπρισενιό είναι προσκεκλημένη καθηγήτρια στη Σχολή Μέσων Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μοντρεάλ. Έπειτα από την ενασχόλησή της με τη διαχείριση και την παραγωγή στην τηλεόραση και το διαδίκτυο, συγκρότησε και αργότερα διεύθυνε την υπηρεσία στρατηγικής επαγρύπνησης του Ταμείου Μέσων Επικοινωνίας του Καναδά. Είναι ειδική σε θέματα τάσεων της αγοράς και δημόσιων πολιτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μέσων επικοινωνίας και του πολιτισμού, και εμφανίζεται τακτικά με παρεμβάσεις της για σχετικά ζητήματα στα μέσα επικοινωνίας. Είναι μητέρα τριών αγοριών 17, 13 και 2 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου