Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση..


Η βραδιά ανάγνωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων  της Βιβλιοθήκης Κοραή στο βιβλιοπωλείο «Πάπυρος» στη Χίο, την 20η Μαρτίου  με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της ποίησης εξελίχθηκε ιδιαίτερα όμορφα.
Οι φίλοι της ποίησης συγκεντρωμένοι όλοι γύρω από ένα κοινό τραπέζι μοιράστηκαν σε τρεις διαδοχικούς κύκλους ανάγνωσης αγαπημένα τους ποιήματα γνωστών ποιητών αλλά και δικά τους.
Έτσι ακούστηκαν ποιήματα του Μελέαγρου, του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Γεώργιου Δροσίνη, της Κατερίνας Γώγου, του Κώστα Καρυωτάκη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Μάνου Ελευθερίου, του Έντγκαρ Άλαν Πόε, του Τσαρλς Μπουκόφσκι, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Φώτη Αγουλέ, του Τόμας Έλιοτ, του Μίλτου Σαχτούρη, του Τίτου Πατρίκιου, αλλά και Χιωτών ποιητών και μη.
Ακολούθησε συζήτηση των παρευρισκομένων περί του θέματος, ακούστηκαν οι προβληματισμοί τους και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ποίησης.
Τέλος δόθηκε μια από κοινού υπόσχεση, να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις και ν’ αναζητηθεί ένα βήμα έκφρασης των δημιουργών ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου